E gjithë Evropa duhet të përgatitet për luftë, paralajmërimi dramatik i ministrit gjerman të mbrojtjes

“Ne duhet të jemi të përgatitur për luftë, ndërsa ne si vend luftojmë për të parandaluar përhapjen dhe përshkallëzimin e konfliktit në Lindjen e Mesme”, thotë Pistorius. Ministri gjerman i Mbrojtjes Boris Pistorius theksoi për ZDF se Evropa, si dhe Gjermania, duhet të jenë të përgatitur për luftë. “Konflikti në Lindjen e Mesme dhe lufta […]

Mandiq zgjidhet kryetar i ri i Parlamentit të Malit të Zi

Andrija Mandiq është kryetar i ri i Parlamentit të Malit të Zi dhe, njëherësh, anëtar i Këshillit për Mbrojtje dhe Siguri, i cili komandon Ushtrinë e Malit të Zi. Mandiqi e mori mbështetjen e 49 deputetëve të shumicës së re parlamentare – koalicioni Për Ardhmërinë e Malit të Zi (partia e ish-Frontit Demokratik), Lëvizja Evropa […]

Kuvendi zgjodhi Qeverinë e re të Malit të Zi

Kuvendi i Malit të Zi, mëngjesin e 31 tetorit zgjodhi Qeverinë e kryeministrit Millojko Spajiq, pas seancës plenare që zgjati tërë natën. Qeveria mori mbështetjen e 46 deputetëve nga partia e Spajiqit, Lëvizja Evropa Tani, nga partia pro-ruse Fronti Demokratik që është shpërbërë së fundi, Demokratët, Partia Popullore Socialiste dhe partitë shqiptare. Të gjitha këto […]

Nevojitet depolarizim i shoqërisë dhe fokus i shtuar në sundimin e ligjit, luftën kundër korrupsionit dhe reformat në administratë

Instituti për Media dhe Analitikë IMA, në kuadër të projektit “Përmes depolarizimit deri në institucione demokratike, të qëndrueshme dhe gjithëpërfshirëse: Kontributi i shoqërisë civile”, sot në Shkup e promovoi publikimin “Brenda (jashtë) fokusit mediatik: Institucionet demokratike, sundimi i ligjit, reformat në administratë” – raport nga monitorimi mediatik i temave: “institucionet demokratike”, “sundimi i ligjit” dhe […]

Ziberi: Liria e çdokujt zgjatet deri atje ku nuk pengohet liria e tjetrit

Për platformën #Depolarizohu, pjesë e projektit “Përmes depolarizimit deri në institucione demokratike, stabile, inkluzive: kontribut i shoqërisë civile”, Instituti për Media dhe Analitikë IMA bisedoi  me Avokatin e Popullit, z. Naser Ziberi. Pas pjesës së parë kushtuar aktiviteteve të institucioneve në negociatat për anëtarësim në BE lidhur me funksionimin e institucioneve demokratike, sundimit të së […]

Poligraf: Botohet përsëri teori e vjetër konspiracioni se udhëtar në kohë ka filmuar me smartfon ndeshje të Tajsonit në 1995

Një teori e vjetër konspiracioni për një udhëtar në kohë është shfaqur përsëri në mediat e vendit. Më 27.03.2023, disa portale botuan titullin: “Njeriu nga ardhmëria u kthye në vitin 1995 dhe filmoi ndeshjen e Tajsonit me telefon celular” . Mirëpo, në tekst nuk jepen fare prova për këtë pretendim. Përkundrazi, në videon e vjetër […]

Poligraf: Kush dezinformoi se një rrëmbyes ka joshur fëmijë te shkolla e mesme e muzikës në Shkup?

Para disa ditëve, një dezinformatë se një rrëmbyes paska joshur fëmijët te shkolla e mesme e muzikës në Shkup, u përhap në rrjetet sociale. Më 22.03.2023, edhe portali “Skopje24” botoi titullin: “Po përhapet apel: Rrëmbyesi josh fëmijët në shkollë me shpjegim se e kanë dërguar prindërit?!”. (Evi + skr. Skopje 24) Në tekst është botuar […]