Poligraf: Informatë e pasaktë është se “Bullgaria do të akuzojë edhe maqedonas për lajmërimet për bomba atje”

Më 29.03.2023, duke iu referuar një deklarate të Jordan Bozhillovit, drejtor i Forumit të Sigurisë së Sofjes për televizionin kombëtar bullgar BNT, disa media botuan se “Bullgaria do të akuzojë edhe maqedonas për lajmërimet për bomba atje”. Për shembull, portali “Infomax” botoi titullin me pyetje: “Lajmërimet për bomba në Bullgari i dërgojnë maqedonasit?!”, kurse portali […]

Biden: SHBA do të mbrojë Filipinet nëse Kina sulmon

Presidenti i SHBA Joe Biden ka lëshuar një paralajmërim të ashpër për Kinën, duke deklaruar se Shtetet e Bashkuara do të qëndrojnë në mbrojtje të Filipineve në rast të ndonjë agresioni në Detin e diskutueshëm të Kinës Jugore. Kjo deklaratë vjen pas një sërë incidentesh detare që përfshijnë anije filipinase dhe kineze në ujërat e […]

Si po e vë në provë Donald Trump sistemin ligjor?

Ish-Presidenti Donald Trump injoron dhe kundërshton këdo që i thotë jo. Ai ka ndërtuar një markë biznesi e më vonë një markë politike, si dikush që thotë dhe bën atë çka dëshiron, kryesisht pa u përballur me ndonjë pasojë. Edhe pas humbjes së Shtëpisë së Bardhë, zoti Trump shfaqet si një njeri që është mësuar […]

Kush thotë se cili është interesi kombëtar?

Kur ideologët e VMRO-DPMNE-së shkruajnë se partia do t’i përfaqësojë dhe mbrojë interesat shtetërore dhe kombëtare maqedonase, nënkuptojnë maqedonizmin, përkatësisht nacionalizmin, që sigurisht nuk është ideologjia e vetme dhe opsioni politik. Pretendimet e përhapura nga rrethi i MANU-së, se tezat e mbrojtura nga maqedonizmi janë të vërtetuara shkencërisht nga shkenca maqedonase dhe ajo botërore, janë […]