FEATURED
- 17/04/2024
21 views 2 min

Edhe për rastin me vrasjen e vogëlushes Danka në Serbi, më tepër media në vend dhe rajon botuan shumë spekulime dhe informacione të gabuara. Për shembull, më 4 prill 2024, disa media në vend botuan tituj se mediat në Serbi kanë botuar fotografi të të dyshuarve për vrasjen e Dankës. Agjencia “Makfaks” publikoi tekst për “vrasësin e dytë […]

FEATURED
- 10/04/2024
15 views 2 min

Mediat shpesh bien pre e teksteve satirike të 1 prillit, ditës së shakave, duke i botuar ato si lajme serioze. Kështu, më 1 prill 2024, portali “Fokus” botoi titullin: “Presidenti kroat dha dorëheqje”. Duke iu referuar mediave kroate, Fokus raportoi se “presidenti kroat Zoran Millanoviq papritur dha dorëheqje nga posti i tij”, dhe se “postin […]

FEATURED
- 09/04/2024
15 views 3 min

Lajmi për sulmin e armatosur mbi kryetarin e Komunës së Haraçinës, Ridvan Ibraimi ishte top temë në mediat e vendit dhe rajonit.  Edhe për këtë rast, në shumë portale u përhapën informata të pasakta dhe dezinformata. Pas sulmit më 1 prill 2024, më tepër portale në gjuhën shqipe botuan tituj të pasaktë se kryetari i komunës së […]

FEATURED
- 04/04/2024
17 views 2 min

Lajm i vjetër – dezinformatë e re. Kjo është mënyrë e shpeshtë që e përdorin disa Fejsbuk faqe për të rritur lexueshmërinë dhe klikimet, duke dezinformuar publikun. I tillë është rasti me lajmin për tre shpërthime të fuqishme në veri të Kosovës, të cilin më 16 mars 2024 e botuan Fejsbuk faqet në gjuhën shqipe […]

FEATURED
- 16/01/2024
28 views 3 min

Më 3 janar 2024, portali “Republika” botoi tekstin me titull “Eksperti për revolucione laramane krahason: Taktika nga Kievi përdoret në Beograd”. Në tekst, “Republika” në fakt transmeton deklarata nga një intervistë e profesorit rus Andrej Viktoroviç Manojllo, e publikuar më 27 dhjetor 2023 në kanalin propagandistik rus “RT Balkan” në gjuhën serbe. Në intervistë, duke folur […]

FEATURED
- 18/12/2023
30 views 2 min

Në rrjetet sociale shpesh botohen dezinformata, të cilat keqpërdorin edhe tragjedi të mëdha për të arritur ndikim më të madh te publiku. Përveç rastit me dezinformatat për dy vrasjet që ndodhën në vendin tonë, i tillë ishte edhe rasti me vrasjen e Liridona Ademaj – Murselit që ndodhi para do kohe në Kosovë. Më 3 […]

FEATURED
- 13/11/2023
35 views 2 min

Pas publikimit të raporteve të Komisionit Evropian për vendet e rajonit, disa media kanë përhapur deklarata të pabaza të kryeministres së Serbisë, Ana Bërnabiq në lidhje me Raportin e KE-së për Serbinë. Në portalin “Deneshen” është publikuar titulli: “BËRNABIQ MBI RAPORTIN E BE-së: KE e njohu përparimin e Serbisë në të gjitha fushat”. Mirëpo, në […]

FEATURED
- 08/11/2023
82 views 3 min

Një gjë pretendohet në titull, e krejt tjetër në tekst. Kjo mënyrë e informimit të pasaktë është dukuri e shpeshtë në mediat online në vend.

FEATURED
- 01/11/2023
41 views 3 min

Pas dorëheqjes si deputet në Malin e Zi, Genci Nimanbegu ka deklaruar në një lidhje me Skype për emisionin “Real Story”, se dikush nga jashtë Malit të Zi ka gishta në formimin e qeverisjes së re. “Të them të drejtën, unë këto ditë pas dorëheqjes jam duke dëshmuar një falenderim të madh të votuesve shqiptarë […]

FEATURED
- 01/11/2023
20 views 5 min

Andrija Mandiq është kryetar i ri i Parlamentit të Malit të Zi dhe, njëherësh, anëtar i Këshillit për Mbrojtje dhe Siguri, i cili komandon Ushtrinë e Malit të Zi. Mandiqi e mori mbështetjen e 49 deputetëve të shumicës së re parlamentare – koalicioni Për Ardhmërinë e Malit të Zi (partia e ish-Frontit Demokratik), Lëvizja Evropa […]