42 views 0 sec 0 Comment

Роберт Фицо по четврти пат стана премиер на Словачка

- 25/10/2023

Левичарскиот лидер Роберт Фицо денеска е назначен за премиер на Словачка со четиригодишен мандат. Тоа е четврти пат Фицо да доаѓа на оваа функција. Заедно со Фицо заклетва дадоа и министрите кои ќе бидат дел од новата влада.

Претседателката Зузана Чапутова ги назначи Фицо и неговиот кабинет откако партијата на Фицо Смер – победи на изборите и формираше коалиција со централно-левичарскиот Глас и националистичката Словачка национална партија.

Comments are closed.