ALL MODULES

DEFAULT BEFORE SETTING UP

Module 1SubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за
Полиграф
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на
„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка
Полиграф
Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на
„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на
Полиграф
Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше
Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти
Полиграф
На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје

module 1bSubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на

„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на

Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше

Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти

На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје

module 1cSubTitle

април

11

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на
април

10

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на хрватскиот претседател Милановиќ?

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на

module 1dHorizontal

Полиграф
Силни пораки на евроамбасадорот Гир за
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на
Полиграф
„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка
Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на

module 1dSubTitle

Полиграф
Силни пораки на евроамбасадорот Гир за
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на
Полиграф
„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка
Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на
Полиграф
„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на
Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше
Полиграф
Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти
На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје

Module 2SubTitle

11 views
Полиграф

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа
- 11/04/2024
23 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на хрватскиот претседател Милановиќ?

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како сериозни вести. Така, на 1
- 10/04/2024
16 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на Арачиново е ранет во вооружениот напад?

Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше топ – тема во медиумите во земјава и регионот.
- 09/04/2024
19 views
Полиграф

Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти да се борат заедно против дезинформациите

На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје се одржа регионалната конференција „Бранејќи ја демократијата на Балканот:
- 04/04/2024

module 2aSubTitle

- 11/04/2024
Полиграф
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници
- 10/04/2024
Полиграф
Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како сериозни вести. Така, на 1 април 2024

module 2bSubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

11/04/2024

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите, на површина излегуваат нападите врз проверувачите на факти.

„За жал, ова не се случува само во Северна Македонија, туку може да се очекува и во многу делови од Европа во наредните месеци, бидејќи ова е година на избори во повеќе земји…Затоа е наша одговорност и должност на државните институции да зборуваме јасно кога проверувачите на факти се загрозени. Ако не работиме на ова, тогаш се откажуваме од одбрана на демократијата“, рече Гир.

Покрај ризиците за време на изборите, на конференцијата се дискутираше и за други предизвици на земјите од регионот во.

Полиграф

Module 4SubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

11/04/2024

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите, на површина излегуваат нападите врз проверувачите на факти.

„За жал, ова не се случува само во Северна Македонија, туку може да се очекува и во многу делови од Европа во наредните месеци, бидејќи ова е година на избори во повеќе земји…Затоа е наша одговорност и должност на државните институции да.

MODULE 6BSub Title

Полиграф
- 11/04/2024

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите,.

Полиграф
- 10/04/2024

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како сериозни вести.

Така, на 1 април 2024 порталот „Фокус“ објави наслов: „Хрватскиот претседател поднесе оставка“. Повикувајќи се на хрватските медиуми, Фокус извести дека „Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ ненадејно поднесе оставка од функцијата“, а дека „претседателската функција ќе ја преземе независниот парламентарен претставник Мирослав Шкоро“.

И ТВ Стар од Штип објави ТВ.

Module 7SubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како

module 7aSubTitle

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како

Module 8SubTitle

11/04/2024

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите, на површина излегуваат нападите врз проверувачите на факти.

„За жал, ова не.

Module 9SubTitle

- 11/04/2024
11 views 0 sec

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите, на површина излегуваат нападите врз проверувачите на факти.

„За жал, ова не се случува само.

module 9bSubTitle

ВЕСТИ - 11/04/2024
11 views 0 sec

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои работат на ова поле, учествуваа и претставници на меѓународната заедница, на институции и медиуми од земјава и регионот.

Во својот говор, амбасадорот на ЕУ во Северна Македонија, Дејвид Гир истакна дека проверувачите на факти треба да работат независно и без политички притисоци врз нив. Според него, како што се наближуваат изборите, на површина излегуваат нападите врз проверувачите на факти.

„За жал, ова не се случува само во Северна Македонија, туку може да се очекува и во многу делови од Европа во наредните месеци, бидејќи ова е година на избори во повеќе земји…Затоа е наша одговорност и должност.

Written By