34 views
Полиграф
17/04/2024

И за случајот во Србија со убиството на малата Данка, повеќе медиуми во земјава и регионот објавуваа многу шпекулации и погрешни информации.

На пример, на 4 април 2024 неколку медиуми во земјава објавија наслови дека медиумите во Србија објавиле фотографии од осомничените за убиството на Данка. Агенцијата „Макфакс“.

ABOUTUS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

HAPPYLIFES

22 views
Полиграф

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои
- 11/04/2024
34 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на хрватскиот претседател Милановиќ?

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како
- 10/04/2024
28 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на Арачиново е ранет во вооружениот напад?

Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше топ – тема во
- 09/04/2024

module 1dSubTitle

Полиграф
Георгиевски за „Полиграф“: Ширењето дезинформации е страшно олеснето,
Што можат да направат медиумите и новинарите за подобро справување со
Полиграф
„Полиграф“: Кои медиуми објавија погрешна фотографија на осомничен
И за случајот во Србија со убиството на малата Данка, повеќе
Полиграф
„Полиграф“: Дезинформација е дека Фуркан Салиу не е
По приведувањето на новинарот Фуркан Салиу, тој стана мета на бројни
Полиграф
Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на

module 1dSubTitle

Полиграф
Георгиевски за „Полиграф“: Ширењето дезинформации е страшно олеснето,
Што можат да направат медиумите и новинарите за подобро справување со
Полиграф
„Полиграф“: Кои медиуми објавија погрешна фотографија на осомничен
И за случајот во Србија со убиството на малата Данка, повеќе
Полиграф
„Полиграф“: Дезинформација е дека Фуркан Салиу не е
По приведувањето на новинарот Фуркан Салиу, тој стана мета на бројни
Полиграф
Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на
Полиграф
„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на хрватскиот
Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на
Полиграф
„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на Арачиново е
Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше

„Полиграф“: Кој ширеше нови дезинформации со стара вест

Стара вест – нова дезинформациja. Ова е чест начин што го употребуваат некои Фејсбук страници

„Полиграф“: Кој дезинформира дека напаѓачите во Москва биле

И за неодамнешниот терористички напад во Москва, некои медиуми во земјава продолжија со некритичко пренесување