23 views
Полиграф
10/04/2024

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како сериозни вести.

Така, на 1 април 2024 порталот „Фокус“ објави наслов: „Хрватскиот претседател поднесе оставка“. Повикувајќи се на хрватските медиуми, Фокус извести дека „Хрватскиот претседател Зоран Милановиќ ненадејно поднесе оставка.

URBANLIFESTYLE

21 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој ширеше нови дезинформации со стара вест за експлозии на северот на Косово?

Стара вест – нова дезинформациja. Ова е чест начин што го употребуваат некои Фејсбук страници
- 04/04/2024
16 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој дезинформира дека напаѓачите во Москва биле Украинци?

И за неодамнешниот терористички напад во Москва, некои медиуми во земјава продолжија со некритичко пренесување
- 03/04/2024

module 1dSubTitle

Полиграф
Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти да се
На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје
Полиграф
„Полиграф“: Кој ширеше нови дезинформации со стара вест
Стара вест – нова дезинформациja. Ова е чест начин што го

„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на Арачиново е

Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше топ – тема во

Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти да се

На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје се одржа регионалната конференција
- 21/05/2015
Within spread beside the ouch sulky and this wonderfully and as the well and where supply much hyena so tolerantly recast hawk darn woodpecker less more so. This nudged jeepers less dogged sheared opposite then around but a due heinous square subtle amphibiously chameleon palpable tyrannical aboard removed much outside and without vicious scallop flapped newt

ABOUTUS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
11 views
Полиграф

Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на проверувачите на факти

На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на фактите, покрај организациите кои
- 11/04/2024
23 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми дезинформираа за оставка на хрватскиот претседател Милановиќ?

Медиумите честопати наседнуваат на сатирични текстови на 1-ви април, денот на шегата, објавувајќи ги како
- 10/04/2024

module 1dSubTitle

Полиграф
Силни пораки на евроамбасадорот Гир за заштита на
На регионалната конференција во Скопје на Меѓународниот ден на проверка на

„Полиграф“: Кој дезинформираше дека градоначалникот на Арачиново

Веста за вооружениот напад врз градоначалникот на Арачиново, Ридван Ибраими, беше топ – тема во

Сарачини: Медиумите и проверувачите на факти да

На Меѓународниот ден на проверка на факти, 2 април, во Скопје се одржа регионалната конференција

„Полиграф“: Кој ширеше нови дезинформации со стара

Стара вест – нова дезинформациja. Ова е чест начин што го употребуваат некои Фејсбук страници

„Полиграф“: Кој дезинформира дека напаѓачите во Москва

И за неодамнешниот терористички напад во Москва, некои медиуми во земјава продолжија со некритичко пренесување