СВЕТ::::

26 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми објавија неточни и нецелосни информации за Извештајот за глобалните ризици 2024?

Неколку медиуми објавија неточни и нецелосни информации за „Извештајот за глобалните ризици 2024“ на Светскиот
- 23/01/2024
28 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми пренесоа невистинити изјави на рускиот политичар Медведев за Украина?

Повеќе медиуми на 12.11.2023 објавија невистинити тврдења дека „Украина не е држава“, „Зеленски не е
- 21/11/2023
26 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој ширеше нeточни информации дека државата Јемен му објави војна на Израел?

Неточни информации дека Јемен му објавил војна на Израел се појавија и во македонски медиуми.
- 07/11/2023

ВИДЕО::::

- 14/11/2023

- 14/11/2023

- 13/11/2023

РЕГИОН::::

22 views
Полиграф

„Полиграф“: Кој објавува проруски дезинформации за протестите во Белград и Шарената револуција?

На 3 јануари 2024 г., порталот „Република“ објави текст со наслов „Eксперт за шарени револуции
- 16/01/2024
50 views
Полиграф

„Полиграф“: Како лажно видео од жртва на убиство во Косово стана вирално на Фејсбук?

На социјалните мрежи често се објавуваат дезинформации кои злоупотребуваат дури и големи трагедии за да постигнат поголемо влијание во
- 18/12/2023
61 views
Полиграф

„Полиграф“: Кои медиуми ширеа непоткрепени изјави на Брнабиќ во врска со извештајот на ЕК за Србија?

По објавувањето на извештаите на Европската комисија за земјите во регионот, неколку медиуми проширија непоткрепени
- 13/11/2023